2009. január 17., szombat

Mégsem ekcéma(?)

Eltelt az öt nap kenegetéssel, mégse múlott el a fenekéről a kiütés, a hasáról talán igen.

Kértünk időpontot mégis a bőrgyógyászhoz, mert arra gondolok, nem gomba-e. Persze az jó lenne, mert akkor viszont nem allergiás semmire. Közben meg kenem a Pindi-féle kenőccsel, csak én a teafaolaj mellé levendulát is csepegtettem bele.

Az első varott manóm

Karácsonyra készítettem Kristófnak egy manót. Kicsit lehetne keményebb a feje, kicsit vastag a nyaka, kicsit ferde az alja, de a mienk, szeretjük :-)


2009. január 12., hétfő

Szánkózás a Balatonon :-)

Szombaton elmentünk Keszthelyre csúszkálni. Csuda jó volt, a hangosbemondó szerint háromezren voltunk. Sajnos, nincs korcsolyánk, csak szánkót vittünk. Kristóf azt is nagyon élvezte, de egy idő után rettentően fázott rajta, bár leszállni még akkor se akart, amikor már rezgett az alsó ajka a hidegtől.


2009. január 10., szombat

Ekcéma még mindig

Tegnapelőtt voltunk újra a pullmonológusnál, szerinte nem a gyógyszer (a Singulair tabletta) miatt van a kiütés - szerintünk sem, hiszen egy hétig szedte, aztán három hete már nem, és még mindig ugyanaz a helyzet -, de azért most másikat írt neki, Evohaler Ventolin cseppeket, meg egy olyan kenőcsöt, amit csak öt napig szabad használni (Elocomos kevert krém). Remélem, nem ártunk vele, biztos nagyon ronda dolgok vannak benne, de mit tehetünk, ha az orvos szerint ez a helyes, mi meg nem igazán értünk hozzá, hogy felülbírálhassuk.

Anyósom szerint biztos tejallergiás. Hát, remélem, nem. Nem is tudom, mivel tudnánk kiváltani a tejet, vannak olyan napok, mikor szinte tejen és kakaón él :-(

Elkezdtem tegnap este adni neki a Sambucus homeopátiás golyókat, 2*2 adagolásban, náthára. Hetek óta náthás, de nem jön semmi az orrából.

Nekem pedig kedd este óta fáj a törött állkapcsom. Először azt hittem, a fogam, kétségbe is estem rendesen, de szerdán estefelé eszembe jutott, hogy hátha nem is az, hanem a törés helye az autóbalesetben eltörött állkapcsomon. Elég rossz, most már ez lesz a negyedik nap, Robi mindenképpen vissza akar tuszkolni a dokihoz. Lehet, hogy igaza is van, de most négy év után hogyan állítsak be? Egyelőre szedem a fájdalomcsillapítót meg a propolisztinktúrát, talán segít.