2009. február 2., hétfő

A bőrgyógyásznál

Ma voltunk a bőrgyógyásznál, aki szerint semmiség, a bőr szárazsága miatt van a kiütés, írt fürdetőkrémet (gondolom, mik lehetnek benne :-/), testápolót, valamint kenőcsöt direkt a foltokra.

Szóval, az eddigi "orvosi eredményeink":
2008. 12. 09. allergológia: csináltak Prick tesztet (allergia teszt); jelen panaszok: nem kontrollált asthma bronchiale; diagnózis: Asthma, k.m.n. (külön megnevezés nélkül) - gyógyszerezés: Ventolin spray (szükség szerint), Singulair tabletta (napi egy), Rectodelt kúp (szükség szerint, ha a spré nem használ)

Ami eddig a három gyereknél még sose volt, kiütése lett Kristófnak egy hét múlva, kértünk időpontot új vizsgálatra.

2009. 01. 08. allergológia: jelen panaszok: Singulair minit elhagyta, kiütései megvannak, időnként szárazon köhög; diagnózis: Idült rhinitis, Asthma, k.m.n., Urticaria, k.m.n - gyógyszerezés: Cetirizin Hexal cseppek 1*10 csepp naponta, Elocomos kevert krém 5 napig

Amíg kentük a (mint kiderült, szteoridos) krémmel, illetve a cseppeket adtuk, enyhültek a foltok, de el nem múltak, és mikor abbahagytuk a szerek alkalmazását, újból olyan lett a helyzet, mint előtte volt. Ezért kértünk időpontot a bőrgyógyászhoz, bár tisztában vagyok vele, hogy ez nem bőrprobléma, de úgy gondoltam, hogy előbbre leszünk, ha ő felállít egy diagnózist, és onnantól majd tudom, hogy merre álljak neki a keresgélésnek.

2009. 01. 19. bőrgyógyászat: jelen panaszok: másfél hónapos anamnésis, testen kiszáradásos, és pelenka dermatitis; diagnózis: Dermatitis, k.m.n., pelenka-dermatitis - gyógyszerezés: Hydrophyl Non ion, Refrigerans Emmoliens, Pimafucortos lágy paszta

Nincsenek megjegyzések: